Català  ·  Español10-08-2020
Text Gran Text Normal Text Petit
Esteu aquí: Inici Àrea Econòmica Notícies El Ple de la Paeria aprova les Ordenances Fiscals 2014, amb taxes i impostos novament congelats i més bonificacions socials

Notícies

Accions del document

El Ple de la Paeria aprova les Ordenances Fiscals 2014, amb taxes i impostos novament congelats i més bonificacions socials

Darrera modificació 03-11-2014 10:18

Les Ordenances Fiscals 2015 congelen el rebut de l’IBI i es redueix el valor cadastral en un 17 per cent. Les taxes i tributs fan un pas més en la seva vessant social i converteixen la teleassistència en un servei universal gratuït a partir dels 65 anys. També es fomenta la mobilitat i la seguretat viària, facilita l’autobús gratuït per a majors de 65 anys i 50 hores d’estacionament gratuït en zona blava per a vehicles sense multes.

El Ple de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat aquest matí amb els vots favorables de PSC i l’abstenció de CIU les Ordenances Fiscals de l’any 2015, unes ordenances que preveuen tornar a congelar totes les taxes i impostos i més bonificacions socials. A més a més, la Paeria fa un pas més en la vessant social convertint la teleassistència en un servei universal gratuït per a tots els lleidatans i lleidatanes a partir dels 65 anys i reduint en un 22% el cost de l’atenció domiciliària. Les ordenances fiscals també fomenten la mobilitat i la seguretat viària, oferint l’autobús gratuït per a totes les persones majors de 65 anys i obsequiant els vehicles sense multes amb 50 hores anuals d’estacionament gratuït en zona blava.

La regidora d’Economia i Hisenda de la Paeria, Montse Mínguez, ha definit les ordenances fiscals com “les més socials dels darrers anys”. “Les ordenances fiscals congelen de nou totes les taxes i rebuts”, ha explicat Montse Mínguez. “El rebut de l’IBI es congela a la baixa. El tipus impositiu quedarà fixat en 0,733, amb el que s’aconsegueix que un 95% dels rebuts de l’IBI baixin o quedin igual que l’any passat”, ha destacat Mínguez. Així mateix, es redueix un 17% el valor cadastral, fet que repercuteix positivament en la plusvàlua i en els impostos de la renda i del patrimoni i successions. Pel que fa a la plusvàlua, en manté la bonificació fins al 90% en els casos d’herència d’habitatge habitual i del 80% per cessió de pis heretat a l’oficina local d’habitatge.

Cal recordar també que es produirà una bonificació de fins al 100% en la taxa d’ocupació de la via pública per a les entitats sense ànim de lucre, També s’augmenten les bonificacions per a famílies en les taxes educatives. En aquest sentit es fixarà un 50% de bonificació per a les famílies nombroses i monoparentals i un 75% per a les de categoria especial. Els pressupostos també contemplaran una línia d’ajuts per a les famílies afectades per la torbonada que va causar nombroses destrosses a la partida de Llívia, diferents zones de l‘Horta i del nord de Balàfia.

L’expedient d’ordenances fiscals introdueix noves mesures fiscals de foment de la mobilitat i la seguretat viària. Els majors de 65 anys tindran una nova targeta gratuïta d’accés als autobusos. A més, els vehicles del padró municipal de Lleida que no tinguin multes municipals gaudiran de 50 hores anuals gratuïtes d’aparcament en zona blava, que es distribuiran trimestralment.

S’ha acordat amb CIU una bonificació del 50% en la taxa d’obertura de nous negocis amb superfície inferior als 100m2 i la implantació d’un pagament trimestral de la taxa d’ocupació de la via pública.

Finalment, Montse Mínguez ha recordat que Generalitat i Estat no compleixen els compromisos de pagament que tenen amb la Paeria ni paguen el seu deute. Malgrat això, ha insistit Mínguez, “l’Ajuntament de Lleida no ha deixat d’oferir cap servei públic”. La responsable d’Economia i Hisenda ha conclòs el debat d’ordenances fiscals fent una crida a la reforma del finançament municipal.


  • XHTML 1.0 Transitional
  • CSS 2.0
  • WAI-AA (WCAG 1.0)