Català  ·  Español25-09-2022
Text Gran Text Normal Text Petit
Esteu aquí: Inici Àrea Econòmica Notícies El Ple de la Paeria aprova les Ordenances Fiscals 2014, que congelen o rebaixen tots els impostos i taxes municipals i incrementen les bonificacions per raons socials

Notícies

Accions del document

El Ple de la Paeria aprova les Ordenances Fiscals 2014, que congelen o rebaixen tots els impostos i taxes municipals i incrementen les bonificacions per raons socials

Darrera modificació 28-10-2013 13:14

La congelació dels impostos i taxes i l’augment de les bonificacions que proposa l’Ajuntament de Lleida representen un estalvi de 2,5 milions d’euros pels lleidatans i lleidatanes

El Ple de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat aquest matí les Ordenances Fiscals de l’any 2014, unes ordenances que preveuen la congelació o rebaixa de tots els impostos i taxes municipals i incrementa significativament les bonificacions per raons socials en impostos com l’IBI i plusvàlua, i també en les taxes educatives i socials. La tinenta d’alcalde i responsable d’Economia i Hisenda, Montse Mínguez, ha explicat que es tracta de la proposta d’ordenances més socials dels darrers anys, que demostra la voluntat política de la Paeria d’estar al costat dels ciutadans. La congelació dels impostos i taxes i l’augment de les bonificacions que proposa l’Ajuntament de Lleida representarà un estalvi de 2,5 milions d’euros pels lleidatans i lleidatanes.

El paer en cap ha explicat, en aquest sentit, que els impostos són una eina per redistribuir la renda i garantir serveis públics, i ha posat de manifest, a mode d’exemple, que gràcies als impostos municipals unes 3.500 famílies reben atenció social a Lleida, 800 joves lleidatans participen al Pla Okupa’t, uns 900 nens i nenes van a les Escoles Bressol Municipals i 5.000 alumnes reben ensenyament a les Escoles d’Art Municipals, entre altres. La pressió fiscal dels impostos municipals només suposa l’1,98% sobre la renda de les famílies, davant el 23,74% que suposen els impostos autonòmics i estatals.

Les principals mesures i novetats de les ordenances comprenen:

·         La congelació de l’IBI compensant l’augment que s’hauria produït per la revisió cadastral

·         La bonificació del 50% de la quota íntegra pels habitatges que es lloguin a través del Programa de Mediació per al Lloguer Social que gestiona l’Oficina Local d’Habitatge de l’Ajuntament de Lleida.

·         Sobre l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana, hi haurà un augment de la bonificació del 50% al 90% en el cas d’herències d’immobles que siguin domicili habitual. També hi haurà un augment de la bonificació del 80% en la quota de l’impost si l’habitatge heretat es cedeix al Programa de Mediació per al Lloguer Social que gestiona l’Oficina Local d’Habitatge de l’Ajuntament de Lleida.

·         Pel que fa als serveis educatius, s’han ampliat els límits econòmics i familiars per accedir a bonificacions, i també hi hauran bonificacions per a famílies nombroses.

·         Teleassistència gratuïta a partir dels 75 anys.

·         Reducció de les taxes municipals, la taxa de comerç i mercats, amb una reducció del 10% o la taxa del viver d’emprenedors de F.P, amb una rebaixa del 50%.

·         S’amplia de 6 a 12 mesos el termini per a la concessió automàtica dels fraccionaments per deutes de fins a 1.200 euros. S’eleva de 9.000 a 18.000 euros l’import amb dispensa de garantia i es permet la compensació de deutes tributaris amb factures pendents de cobrament


  • XHTML 1.0 Transitional
  • CSS 2.0
  • WAI-AA (WCAG 1.0)