Català  ·  Español10-08-2022
Text Gran Text Normal Text Petit
Esteu aquí: Inici Àrea Econòmica Notícies El Ple Municipal aprova unes Ordenances Fiscals de marcat caire social que inclouen majors bonificacions i congelen impostos i taxes amb caire general

Notícies

Accions del document

El Ple Municipal aprova unes Ordenances Fiscals de marcat caire social que inclouen majors bonificacions i congelen impostos i taxes amb caire general

Darrera modificació 04-11-2015 11:30

-L’acord entre PSC, Ciutadans i la Crida-CUP permet tirar endavant l’aplicació progressiva del rebut de l’IBI amb una ajuda social directa a 9.766 famílies de la ciutat, a algunes de les quals se’ls bonificarà el 100% de l’IBI - També s’estableix una disminució del 18% en la plusvàlua i es mantenen les bonificacions del 90% per herències d’habitatges habituals i del 80% dels pisos que es reben en herència i s’ofereixen a l’Oficina Local d’Habitatge - Les ordenances incorporen ajudes específiques a les famílies nombroses i monoparentals, que ara també rebran bonificacions quan viuen de lloguer, no només si són propietàries d’un habitatge.

El Ple de l’Ajuntament de Lleida, amb els vots a favor del PSC, Ciutadans i la Crida-CUP, ha aprovat avui l’expedient de les Ordenances Fiscals de l’Ajuntament de Lleida per l’any 2016, unes ordenances que es caracteritzen pel seu marcat contingut social, amb majors bonificacions per a la ciutadania i la congelació d’impostos i taxes amb caire general.

En el cas de l’IBI, l’impost en què es basa el finançament dels ajuntaments, , s’ha acordat i aprovat en ple la seva aplicació progressiva en funció dels valors cadastrals dels habitatges. El topall, establert en un valor cadastral inferior als 29.000 euros, permetrà un ajut directe a 9.766 famílies de la ciutat, el 15%.

Les ordenances fiscals també estableixen una baixada del 18% en la Plusvàlua, fet que és una disminució directa en aquest impost, fruit de la revisió cadastral (reducció del 18 per cent dels valors cadastrals). Això té un impacte d’una menor recaptació per a l’Ajuntament de Lleida valorada en 1’1 milions d’euros. En la plusvàlua es mantenen les bonificacions del 90 per cent per a herències dels habitatges habituals -és a dir, quan una persona hereta l’habitatge on viu- i del 80 per cent per als pisos que es reben en herència i que s’ofereixen a l’Oficina Local d’Habitatge.

L’expedient aprovat avui incorpora també altres bonificacions adreçades als habitatges de l’ Horta que corresponguin a una explotació agrícola. En aquests casos disposaran d’un 10% de bonificació en la quota final de l’IBI. Caldrà que tinguin la condició d’explotació agrícola, ramadera o forestal, que estiguin empadronats i que el 50 per cent dels ingressos familiars provinguin de la seva explotació.

Més ajudes a famílies monoparentals o nombroses i pla personalitzat pel pagament de tributs

S’introdueixen noves facilitats per poder fer els pagaments tributaris per mitjà d’un Pla personalitzat que permetrà que les famílies, durant l’any que ve i abans de l’1 de desembre “podran establir com, quin i quan volen pagar individualment les seves obligacions tributàries amb l’Ajuntament de Lleida. Ja hi havia facilitats per fer-ho –fraccionaments i altres mesures- però d’alguna manera, amb aquesta novetat, el pla personalitzat de pagament (que és sense interessos i sense garanties) permet que cadascú pugui establir a la carta el seu pagament periòdic dels tributs i de les taxes”.

L’ expedient d’ordenances fiscals manté totes les bonificacions i ajuts que l’Ajuntament de Lleida ja estava oferint: la Teleassistència gratuïta, les bonificacions en els vehicles, en l’impost de l’ ICIO, en les escombraries, en els serveis educatius i esportius, en els serveis de benestar social...


  • XHTML 1.0 Transitional
  • CSS 2.0
  • WAI-AA (WCAG 1.0)