Català  ·  Español25-09-2022
Text Gran Text Normal Text Petit
Esteu aquí: Inici Àrea Econòmica Notícies L’Ajuntament de Lleida obté un resultat positiu de més de 3 milions d’euros en la liquidació del pressupost municipal de 2013

Notícies

Accions del document

L’Ajuntament de Lleida obté un resultat positiu de més de 3 milions d’euros en la liquidació del pressupost municipal de 2013

Darrera modificació 26-03-2014 12:01

Les xifres assolides posen de manifest el compromís de l’Ajuntament de Lleida per disminuir el reconeixement de crèdit i la ràtio d’endeutament del consistori lleidatà L’endeutament de la Paeria per les operacions ordinàries segueix la seva tendència a la baixa dels darrers anys, passant del 77,3% el 2012, al 69,1% el 2013

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la tinent d’alcalde i responsable d’Economia, Montse Mínguez, han presentat aquest matí la liquidació del pressupost municipal de 2013, on destaca el manteniment del resultat positiu en la liquidació del pressupost –que consolida la tendència dels darrers anys- i la clara disminució del reconeixement de crèdit respecte exercicis anteriors. A més a més, també és significativa la rebaixa important en la ràtio de deute de la Paeria, que se disminueix fins a situar-se en el 69,1%, la més baixa dels darrers 10 anys.

L’Ajuntament de Lleida ha aconseguit  tancar l’exercici 2013 amb un romanent  líquid de tresoreria positiu de 3.032.941 euros i manté, d’aquesta manera, el resultat positiu dels darrers anys. L’alcalde de Lleida ha explicat que “la bona gestió pressupostària i la sana prudència ens porten a tancar amb un mínim de superàvit, que es destina a pagar els proveïdors i a amortitzar deute”.

El reconeixement de crèdit del consistori lleidatà per l’any 2013 ha estat de 2.166.577,93 euros –gairebé tres milions menys que l’exercici anterior-, del qual 1,20 milions corresponen a manteniments i consums i el 0,96 milions són per serveis a la ciutat. En aquest sentit, el paer en cap ha remarcat la davallada del reconeixement de crèdit respecte anys anteriors, una xifra que, a més a més, queda absolutament absorbida pel resultat positiu de romanent líquid de tresoreria.

El 2013 ha finalitzat amb una amortització del deute de 15,4 milions d’euros, uns tres milions més del que inicialment estava pressupostat. Les xifres assolides posen de manifest, de manera clara, la voluntat i el compromís de la Paeria de disminuir el reconeixement de crèdit i la ràtio d’endeutament del consistori lleidatà.

Finalment, Àngel Ros i Montse Mínguez han coincidit en reivindicar, una vegada més, l’elevat deute d’altres administracions amb l’Ajuntament de Lleida, que se situa al voltant dels 16,6 milions d’euros, dels quals 13 pertanyent a la Generalitat de Catalunya –el 67% d’aquest deute és anterior a l’any 2013-, i 3,6 a l’Estat. El paer en cap i la responsable d’economia han definit com a “greu” el gran endeutament d’altres administracions cap a la Paeria, ja que “es tracta d’un deute que l’Ajuntament de Lleida ha hagut d’anticipar”.


  • XHTML 1.0 Transitional
  • CSS 2.0
  • WAI-AA (WCAG 1.0)