Català  ·  Español10-08-2022
Text Gran Text Normal Text Petit
Esteu aquí: Inici Àrea Econòmica Notícies L'Ajuntament de Lleida debatrà en Junta de Govern la reducció dels valors cadastrals

Notícies

Accions del document

L'Ajuntament de Lleida debatrà en Junta de Govern la reducció dels valors cadastrals

Darrera modificació 27-08-2015 12:54

-La Paeria, segons ha comunicat el Ministeri d’Hisenda i d’Administracions Públiques, té la possibilitat d’acollir-se a la reducció de valors cadastrals un 18%, fet que suposarà una reducció directa de les plusvàlues i les transmissions patrimonials. -Sumar-se a aquesta revisió forma part dels acords en matèria fiscal que integren el pacte entre l’equip de govern i Ciutadans.

L'Ajuntament de Lleida debatrà en Junta de Govern la revisió dels valors cadastrals amb una reducció del 18%, a què dóna possibilitat el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques. L’acord per acollir-se a aquesta revisió, que forma part de les matèries de caire fiscal del pacte per al nou cartipàs que van acordar l’equip de govern i Ciutadans, s’obrirà al conjunt de grups municipals en la primera Junta de Govern Extraordinària de la legislatura “iniciant la modalitat de convidar a participar-hi a tots els grups”, ha explicat l’alcalde.

La sol·licitud de la possible acceptació s’ha de comunicar al Ministeri abans del 31 de juliol i per això aquest tema es tractarà en Junta de Govern però iniciant el nou funcionament que contempla el cartipàs, amb la participació de tots els grups municipals (amb veu sense vot, però recollint el sentit majoritari). La Junta de Govern es constituirà una vegada s’hagin constituït totes les comissions de l’Ajuntament de Lleida, aquesta mateixa setmana.

L’alcalde ha detallat que “la rebaixa del 18% del valor cadastral suposa una rebaixa directa de la plusvàlua i de les transmissions patrimonials”. A més, l’actualització dels valors cadastrals “rebaixa una quantitat, ja depenent de les circumstàncies de cada contribuent, sobre l’impost del patrimoni o l’impost sobre la renda en cas que siguin segones o terceres residències ha explicat l’alcalde”.

El percentatge del 18%, en xifres de plusvàlues liquidades l’any 2014 suposaria una disminució de la càrrega als contribuents d’1,8 milions d’euros. Segons estimacions realitzades, i després de l’aplicació de l’actualització a la baixa del 2015 del 17% (a la qual ja s’hi va acollir l’Ajuntament de Lleida) i l’aplicació del 18% el 2016, aquest fet suposaria una disminució acumulada del 35%, amb la qual cosa els valors cadastrals se situarien molt prop del 50% dels valors de mercat, referència que fixa el cadastre, ha destacat el paer en cap.

L’alcalde ha afegit que la mesura d’acollir-se a la reducció del valor cadastral “és una mesura coherent, que genera automàticament una reducció del 18% en les Plusvàlues, Transmissions Patrimonials i diferents reduccions en altres impostos i que, a més, no hipoteca la quota que la Corporació Municipal vulgui fixar per l’IBI, donat que correspon al Ple de les Ordenances Fiscals la fixació dels tipus impositius d’aplicació”.

El paer en cap ha recordat que dins de l’acord amb Ciutadans hi havia un punt on es detallava que en l’àmbit del treball pels drets de les persones i la recuperació econòmica s’establia “posar en marxa polítiques fiscals per a la reactivació econòmica: congelació de la quota de l’IBI i sol·licitar l’adequació dels valors cadastrals a la nova situació econòmica”.

Per la seva banda, Àngeles Ribes (C’s) ha destacat que es tracta d’un dels punts que formen part de l’acord del cartipàs amb el PSC que integra l’equip de govern i ha mostrat la seva confiança “que la resta de grups se sumin a aquest acord en matèria de fiscalitat donat que demanaven mesures d’aquest tipus” i ha destacat que aquest acord serà “altament beneficiós per als veïns de Lleida”.


  • XHTML 1.0 Transitional
  • CSS 2.0
  • WAI-AA (WCAG 1.0)