Català  ·  Español10-08-2020
Text Gran Text Normal Text Petit
Esteu aquí: Inici Àrea Econòmica Notícies Taxes i impostos novament congelats i més bonificacions estalviaran més de 4 milions d’euros a la ciutadania

Notícies

Accions del document

Taxes i impostos novament congelats i més bonificacions estalviaran més de 4 milions d’euros a la ciutadania

Darrera modificació 03-11-2014 10:03

-Les Ordenances Fiscals 2015 congelen el rebut de l’IBI i es redueix el valor cadastral en un 17 per cent -Les taxes i tributs fan un pas més en la seva vessant social i converteixen la Teleassistència en un servei universal gratuït a partir dels 65 anys. També redueixen en un 22% el cost de l’atenció domiciliària -Es fomenta la mobilitat i la seguretat viària, facilita l’autobús gratuït per a majors de 65 anys i 50 hores d’estacionament gratuït en zona blava per a vehicles sense multes

L’expedient d’Ordenances Fiscals que l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la tinenta d’alcalde Montse Mínguez han presentat avui manté el criteri d’anys anteriors i congela tots els impostos i taxes municipals per tercer any consecutiu, a més d’ampliar les bonificacions, “fet  que suposa un avenç social important”, ha destacat l’alcalde de Lleida. Les ordenances inclouen noves mesures d’estalvi per als lleidatans en matèria de mobilitat l’autobús gratuït per a majors de 65 anys, i50 hores d’estacionament gratuït en zona blava per a vehicles sense multes. El conjunt de mesures aplicades en les Ordenances Fiscals 2015 aconsegueixen un estalvi estimat per als lleidatans i les lleidatanes de 4.132.175 euros. 

La proposta que presenta l’equip de govern congela el rebut de l’IBI “a la baixa”, ha explicat l’alcalde de Lleida. El tipus impositiu queda fixat en 0’703, amb el que s’aconsegueix que, dels 109.428 rebuts, un 47’6 per cent baixin lleugerament, un 47’4 per cent es mantinguin i un 5 per cent pugin lleugerament.

Així mateix, es redueix un 17 per cent el valor cadastral, fet que repercuteix positivament en la plusvàlua i en els impostos de la renda i del patrimoni i de successions.  Pel que fa a la plusvàlua, en manté la bonificació fins al 90% en els casos d’herència d’habitatge habitual i del 80% per cessió de pis heretat a l’oficina local d’habitatge.

Com en els darrers exercicis, al 2015, les ordenances fan passos endavant en la seva vessant social i introdueixen noves mesures per reduir els imports de determinats serveis:

  •  La teleassistència, definitivament, esdevé servei universal i, per tant, gratuït per a tots els usuaris que en tinguin dret, és a dir, majors de 65 anys o persones de menor edat amb diversos graus de dependència, ha detallat l’alcalde de Lleida.  
  •  En la mateixa línia d’ajut a les famílies, el SAD (Servei d’Atenció Domiciliària) redueix la seva tarifa en un 22 per cent (passa de 12’85 a 10 euros l’hora)
  •  També es produirà una bonificació de fins al 100 per cent en l’ocupació de la via pública per a les entitats sense ànim de lucre, entitats solidàries que organitzen meses en el carrer per fer captació de socis, per exemple.
  •  S’ augmentaran les bonificacions per a les famílies en les taxes educatives. Es fixa un 50 per cent de bonificació per a les famílies nombroses i monoparentals i un 75 per cent per a les de categoria especial. 
  •  Es manté la bonificació del 50% de l’IBI en els pisos llogats a través de l’Oficina Local d’Habitatge.

Avui també s'ha anunciat que els pressupostos contemplaran una línia d'ajuts per a les famílies afectades per la turbonada que va causar nombroses destrosses a la partida de Llívia, diferents zones de l'Horta i el nord de Balàfia.

L'expedient de les ordenances també introdueix noves mesures fiscals de foment de la mobilitat i la seguretat viària:

  • Els majors de 65 anys tindran una nova targeta gratuïta d'accésa als autobusos, tenint en compte que en molts casos suporten càrregues familiars com a conseqüència de la crisi creiem que és avenç des del punt de vista social, ha assenyalat el paer en cap.
  • Els vehicles del padró municipal de Lleida que no tinguin multes municipals gaudiran de 50 hores anuals gratuïtes d'aparcament en zona blava. Les hors es distribuiran trimestralment. Aquest temps d'estacionament té un valor, aproximadament, 50 euros. Essent el cost mig de l'impost de circulació a Lleida de 100 euros, la mesura equival a un descompte del 50 per cent per als bons conductors.

Les ordenances fiscals també estableixen    donar facilitats per complir les obligacions tributàries, amb fins a 18000 euros de dispensa de garantia i 12 mesos de termini dels fraccionaments automàtics per a deutes de fins a 1200 euros.


  • XHTML 1.0 Transitional
  • CSS 2.0
  • WAI-AA (WCAG 1.0)