Català  ·  Español10-08-2020
Text Gran Text Normal Text Petit
Esteu aquí: Inici Àrea Econòmica Notícies Tràmit número 100.000 realitzat 100% on-line

Notícies

Accions del document

Tràmit número 100.000 realitzat 100% on-line

Darrera modificació 24-07-2012 13:39

La Paeria, administració capdavantera en la implantació de tràmits electrònics, ofereix actualment 770 tramitacions on-line

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i els tinents d’alcalde Marta Camps, Montse Mínguez i Rafael Peris, han saludat avui la lleidatana Silvia Sánchez, que ha realitzat el tràmit número 100.000 totalment on-line, sense necessitat d’haver de desplaçar-se a cap dependència municipal. Un dels aspectes més destacats de l’aposta de la Paeria per ser una ciutat intel•ligent, una ciutat Smart City, és l’àmplia oferta de tràmits on-line que ofereix a la ciutadania, un servei que facilita la gestió i en millora el servei, estalviant hores de tramitació als ciutadans i a les empreses de Lleida i, també, augmentant la productivitat. Actualment, l’Ajuntament de Lleida posa a disposició de la ciutadania i les empreses 770 tramitacions on-line.
Segons el paer en cap, Àngel Ros, aquestes dades posen de manifest que “la Paeria ha estat i és una de les administracions públiques capdavanteres en l'aposta per les noves tecnologies”. Per la seva banda, Montse Mínguez ha destacat que, actualment, l’Ajuntament de Lleida està treballant en convertir totalment on-line diversos tràmits relacionats amb la facturació electrònica i els pagaments.
L’accessibilitat i la facilitat de realitzar els tràmits via electrònica, que estalvien cues i temps als usuaris, han estat els dos aspectes més destacats per la lleidatana Silvia Sánchez, qui ha realitzat el tràmit 100.000 totalment on-line.
Els tràmits on-line són accessibles a través de la pàgina web de la Paeria www.paeria.es) o des de la pròpia Seu Electrònica de l’Ajuntament a http://www.paeria.es/seu/cat. Molts dels tràmits on-line també es poden realitzar a través de tables i smartphones.
Augment constant del nombre de tramitacions on-line

Les dades sobre l’ús dels tràmits on-line per part de la ciutadania i de les empreses indiquen un augment considerable els darrers anys. El gener de 2003 es van posar en marxa els primers tràmits electrònics. En aquells moments es disposava d’uns 38 tràmits on-line. Nou anys després, s’ha realitzat el tràmit 100% on-line número 100.000.
L’Ajuntament de Lleida ofereix tres tipus de tràmits:
- 100% on-line: El ciutadà els pot resoldre sense desplaçar-se a cap dependència municipal

- Parcialment on-line: El ciutadà s’estalvia algun desplaçament, però algun moment del tràmit es requereix la seva presencia en una dependència municipal.

- Informatius: En aquests sols es subministra informació i els formularis o documentació necessària, tenint que fer-los el ciutadà d’un mode presencial
Altres dades d’interès el 2011 són:

- 770 tràmits on-line disponibles

- 26.500 tràmits resolts íntegrament on-line.

- 1.981.605 sessions de tràmits realitzades pels usuaris.

- 21.134 sessions realitzades pels usuaris en la “Carpeta Ciutadana”

- 5.890 sessions realitzades pels usuaris en la “Carpeta d’Empresa”

  • XHTML 1.0 Transitional
  • CSS 2.0
  • WAI-AA (WCAG 1.0)